Cerem dezbatere publică privind proiectul de lege de înregistrare a cartelelor pre-pay

  • Posted on: 16 September 2016
  • By: Valentina Pavel

În data de 6 septembrie, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a publicat o nouă propunere de lege privind înregistrarea cartelelor pre-pay. Acesta este al cincilea proiect în ultimii 5 ani de zile care dorește ca toți cetățenii români care cumpără cartele pre-pay să își dea datele de identificare. Asta în ciuda, deciziilor Curții Constituționale și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene care invalidează o asemenea practică.

Un istoric al inițiativelor legislative este documentat aici, iar câteva considerații contextuale găsiți în articolul anterior.

În atașament este disponibilă cererea de dezbatere publică trimisă astăzi, 16 septembrie 2016, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Social.

Update 25.09 2016: Pe site-ul MCSI, sub proiectul de lege, a aparut urmatoarea informare:

* Anunț 23.09.2016: MCSI suspendă procedura de avizare a proiectului de act normativ, respectiv consultarea publică și lansarea pe circuitul de avizare interinstituțional. Precizăm că MCSI va ține cont de toate observațiile primite până la acestă dată. Detalii privind reluarea procedurii vor fi comunicate ulterior.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.