Voturile Parlamentului pentru drepturi civile digitale

  • Posted on: 20 February 2012
  • By: Bogdan Manolea

Proiectul "Voturile Parlamentului pentru drepturi civile digitale", derulat de către ApTI, în colaborare cu site-ul www.hartapoliticii.ro, are ca scop evidențierea modului în care parlamentarii români își exprimă votul cu privire la inițiativele legislative cu impact asupra drepturilor civile digitale (libertate de exprimare, dreptul la viață privată în era digitală, open copyright, etc).

Pornind de la datele colectate pe www.hartapoliticii.ro cu privire la activitatea parlamentarilor, ApTI a identificat proiectele de lege și propunerile legislative care au efect asupra drepturilor civile digitale și a marcat fiecare vot ca fiind pro sau contra acestor drepturi.  Detalii despre inițiativele legislative identificate și despre justificarea marcării sunt prezentate într-un document explicativ.

Ca urmare a marcării voturilor se realizează automat un clasament al parlamentarilor în funcție de modul în care aceștia și-au exprimat votul cu privire la drepturile civile digitale. În momentul de față, clasamentul vizează activitatea parlamentarilor din primii trei ani ai legislaturii 2008-2012 și are două componente:

ApTI va continua această acțiune atât până la finalul prezentei legislaturi (ceea ce înseamnă că actualul clasament va putea suferi modificări), cât și pentru legislatura viitoare și va afișa public rezultatele.

Vezi si comunicatul de presă "Cum votează parlamentarii cu privire la drepturile civile digitale" - 21 februarie 2012.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.