Vino să dezbați cu noi → Internetul înainte și după Upload Filter (sau cum afectează reforma copyright business-urile digitale românești)

  • Posted on: 2 October 2017
  • By: Redacția ApTI
Internetul înseamnă libertate.
 
Dar poate nu va mai fi așa pentru mult timp. Te invităm să afli despre noua propunere de directivă europeană, care poate pune în pericol libertatea de exprimare pe Internet, prin implementarea unor filtre de conținut.
 
Vineri, 6 octombrie, între 14:00-16:00, ne întâlnim la TechHub București, să discutăm în cadrul unei mese rotunde despre efectele Upload Filter. I-am invitat pe Cristian China Birta (Kooperativa 2.0), pe Andrei Radu (CEO Gala Premiilor E-Commerce & Co-Founder TRUSTED.ro), Cătălin Teniță (Founder Tree.ro - Zelist), Cristu Gabriel Chirfot (Reprezentanța Permanenă a României la Uniunea Europeană), Cătălin Drulă (președintele Comisiei de IT&C, Parlamentul României) și alți antreprenori și profesioniști din zona tehnică, experți în politică europeană și cetățeni implicați în zona digitală, pentru a dezbate Articolul 13 din propunerea de directivă pentru reforma copyright în UE.
 
Fă-ți vocea auzită! ÎNSCRIE-TE AICI ACUM!
 
În septembrie, ApTI și ANBPR a lansat o campanie video despre reforma copyright în UE. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital. Implică-te și corectează! Află mai multe aici.

Ce este upload filter și de ce (NU) avem nevoie de așa ceva?

 
Comisia Europeană a propus introducerea unor filtre „inteligente" pentru platformele online, care să verifice conținutul înainte de upload, pentru a se asigura că materialul tău nu încalcă drepturile de autor.
 
Cum ne afectează?
 
Algoritmii de filtrare a conținutului nu țin cont de excepțiile drepturilor de autor, ci doar cenzurează brutal conținutul. Filtrele respective nu vor ști dacă tu ai consimțământul autorului să publici materiale, dacă faci o parodie după o melodie celebră sau dacă folosești opere libere. Dacă azi poți în mod legal să încarci conținut, mâine noul filtru îl va bloca automat, pentru că nu poate face diferența între ce este legal și ce nu. Iată în ce direcție se îndreaptă lucrurile: https://juliareda.eu/2017/09/when-filters-fail/.
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.