Gata cu dansul? Tineri extremiști pe TikTok și alte mituri - galerie de imagini
în România și nu numai se vorbește despre interzicerea aplicației TikTok, care este responsabilă, în ochii unor politicieni, de multe rele: dezinformare, propaganda. În discursul acestor aleși, tinerii din România sunt descriși ca fiind pasivi, sunt radicalizați de partide extremiste pe TikTok. De fapt, discuția despre interzicerea TikTok-ului ar trebui sa fie discuție mai largă pe tema relației tehnologie-lege, digital și fizic, tineri și decidenți politici.
Publicăm, aici, un rezumat, sub formă de slide-uri, al explorării pe care am făcut-o. Trecem prin:
- de ce am ales să vorbim despre tema asta și ce atingeri aduce drepturilor fundamentale în era digitală
- care e imaginea pe care o are TikTok-ul în discursul din România
- ce înseamnă, practic, să fii tânăr și să stai pe TikTok (apropos, materialul este scris de un contribuitor ApTI de 23 de ani care, ok, nu stă pe TikTok, dar e mult mai aproape de inima problemei :)
- cum afectează DSA și DMA, două regulamente UE care au intrat deja în vigoare, platforma TikTok și moderarea de conținut
- soluții realiste la problema radicalizării prin TikTok
Aceste slide-uri sunt licențiate liber (CC BY). Ele pot fi preluate, modificate sau reutilizate fără acordul nostru, ci doar cu menționarea corectă și legală a sursei.
Sperăm să vedem mai multe discuții nuanțate pe acest subiect și mai puține voci care reduc oameni la niște stereotipuri. Și sperăm că slide-urile de față pot servi ca suport pentru niște dezbateri sau explorări pe subiect.
Add new comment