Devino fellow ApTI și luptă cu noi pe frontul drepturilor digitale!
➔ PGP, IPR, PNR, NSA, Privacy Shield, Net Neutrality, Internet Freedom, Open Copyright, Encryption, Advocacy: îți spun ceva toate acestea?
➔ Urmărești știri din sfera drepturilor digitale și vrei să afli mai multe? Îți plac campaniile de conștientizare și vrei să vezi cum poți influența politici publice
➔ Aplică la programul nostru de fellowship plătit, cu durata de 4 luni și fă parte din echipa noastră de apărători ai drepturilor digitale!
Ce îți trebuie?
Spirit proactiv
Mega curiozitate
Vorbe ascuțite
Să te descurci bine la scris în română și engleză
Dacă știi un pic de design e un plus, dar nu musai
Ce vei face?
Vei monitoriza politici publice
Vei scrie articole și materiale informative
Vei concepe un curs online de drepturi digitale
Vei ajuta la organizarea de evenimente și la promovarea activităților ApTI
De când până când și pentru cât?
Pornim lucrul pe 12 septembrie și terminăm stagiul la sfârșitul anului. Avem un buget brut de 1.000 de dolari pe toată perioada, iar internship-ul presupune un angajament de 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână (sau echivalent).
Cum aplici?
Explică în 600 de cuvinte sau într-un video de maximum 1 minut ce sunt drepturile digitale, ca și cum ai vorbi cu prietenul tău cel mai bun, care nu a auzit niciodată de acest domeniu. Videoclipul trebuie să fie publicat sub licență liberă Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0). Termenul limită este 9 septembrie. Așteptăm înscrierea ta și un CV la info@apti.ro.
Ce înseamnă licență liberă?
Pentru orice material creezi trebuie să alegi o licență. În licență explici dacă ceilalți pot da share materialului tău, dacă îl pot copia, dacă îl pot traduce, dacă îl pot modifica. Dacă nu alegi nicio licență legea dreptului de autor blochează accesul tuturor la opera ta. În schimb, licențele libere - de tipul Creative Commons de exemplu - permit reutilizarea operelor, fără barierele juridice impuse de copyright, unde trebuie să ceri explicit permisiunea autorului pentru a folosi materialul sau să te încadrezi pe una dintre exemplele din legea dreptului de autor.
Add new comment