Implicarea MAPPING la Internet Governance Forum 2015

  • Posted on: 9 November 2015
  • By: Valentina Pavel

Între 9-13 noiembrie 2015 are loc a 10-a ediția a Internet Governance Forum, o platformă internațională de dialog, care anul acesta are ca temă principală de discuție cum să îmbunătățim într-un ritm sustenabil dezvoltarea guvernanței Internetului, iar ca sub-teme de dialog se numără securitatea informațională și încrederea utilizatorilor, economia online, diversitatea și participarea deschisă, îmbunătățirea cooperării actorilor implicați, drepturile omului și infrastructura critică a Internetului.  

Proiectul MAPPING va fi intens promovat în timpul evenimentului, nu doar prin materialele informative disponibile la stand-ul Diplo Foundation, unul dintre partenerii proiectului, dar și prin contribuțiile pe care le va aduce la sesiunile la care participă.

De exemplu, workshop-ul Evolving Cyber Assurance for the Internet va discuta despre cum pot fi integrate mecanisme colaborative legate de management-ul riscului, controlul informațional și reglementări informaționale pentru a asigura siguranța informațională. Invitații panelului vor analiza standardele internaționale și criteriile obligatorii pentru a asigura siguranța informațională și vor explora care sunt aspectele esențiale pentru o nouă guvernanță a Internetului.

Un alt workshop se va axa pe legătura strânsă dintre securitatea informațională, drepturile omului precum și mediul de business pe Internet. Sesiunea va analiza cum utilizatorul de Internet este punctul central în această relație, iar discuția va aduce atât exemple din cadrul proiectului MAPPING, dar și din cadrul proiectului Geneva Internet Platform.

Al treilea workshop în care proiectul MAPPING va fi activ implicat se intitulează este legat despre care sunt abordările și provocările dezvoltării unor instrumente pentru monitorizarea politicilor legate de Internet. Această masă rotundă își dorește să reunească reprezentanții acestor platforme din diferite părți ale lumii pentru a identifica modalități de colaborare între proiecte pentru a crește nivelul de educație și conștientizare asupra politicilor legate de Internet, dar și pentru a îmbunătăți procesul de decizie în ceea ce privește guvernanța Internetului.

Mai mult, coordonatorul proiectului MAPPING, profesorul Joseph Cannataci va participa la eveniment și în calitatea sa de Raportor Special al Natiunilor Unite în ceea ce privește dreptul la viața privată.

Agenda completă a evenimentului este disponibilă aici. Participarea de la distanță este posibilă pentru majoritatea sesiunilor.
   

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.