Semnează petiția pentru stabilirea unui copyright corect în educație!

  • Posted on: 3 April 2017
  • By: George Hari Popescu

Dragi profesori și specialiști în educație,

În toată Europa mulți dintre voi se luptă pentru a crea un nou sistem educațional. Un sistem care se definește prin aceea că este deschis, cooperativ și că te îndeamnă să folosești într-un mod optim instrumentele și tehnologiile din jurul tău. Din păcate, legille drepturilor de autor s-au dovedit a fi inflexibile în ultimii 15 ani, un aspect care te afectează zi de zi.

Însoțește-ne în misiunea de a schimba viitorul educației, acum. Hai să îndreptăm legea dreptului de autor. Chiar acum.

Ești alături de noi? SEMNEAZĂ PETIȚIA ONLINE PÂNĂ ÎN 15 MAI!


 

Vrem să ai libertatea de a preda fără a încălca legea

Înainte de a le arăta studenților modul în care reprezentările lui Romeo și a Julietei s-au schimbat de-a lungul timpului, o profesoară ar trebui să obțină în prealabil permisiunea tuturor celor care dețin drepturile de autor asupra filmelor pe care vrea să le difuzeze. Vrem să facilităm munca acelor cadre didactice și să eliminăm astfel de dficultăți.

Vrem să poți folosi materiale care vor spune povești într-un mod nepărtinitor

Atunci când un cadru didactic vrea să predea despre Războiul din Vietnam în cadrul cursului de istorie, multe din imaginile disponibile sunt părtinitoare față de una din țările combatante. Avem nevoie de o lege care să le permită cadrelor didactice să poată selecta dintr-o gamă mai largă de materiale vizuale astfel încât să nu trebuiască să se limiteze la imaginile reproduse în manuale.

Vrem aceleași libertăți pentru toate cadrele didactice din Uniunea Europeană

Dacă un cadru didactic din Franța intenționează să le pună studenților o anumită piesă contemporană în clasă, s-ar putea să nu îi fie permis să difuzeze întreaga melodie. Pe de altă parte, dacă un cadru didactic din Olanda intenționează să facă același lucru, ea nu va întâmpina o astfel de restricție. Credem că profesorii și experții în educație din Uniunea Europeană ar trebui să se bucure de aceleași drepturi.

Vrem o lege care îți va permite să folosești oportunitățile digitale disponibile în ziua de astăzi

Când un profesor de științe politice vrea să le distribuie prin e-mail studenților o înregistrare a unei conferințe de presă susținute de președintele Trump, școala sau facultatea riscă să fie amendate. Trebuie să ne asigurăm că profesorii pot recurge la instrumente de comunicare digitale în scopuri educaționale.

Vrem o lege care să ateste faptul că muzeele, bibliotecile și organizațiile non-guvernamentale pot servi o funcție educațională

Atunci când un expert educațional dintr-o bibliotecă organizează un curs de artă modernă, ea ar putea întâmpina probleme atunci când folosește în incinta bibliotecii o colecție de artă beneficiind de protecția drepturilor de autor fără a cere permisiunea titularului dreptului de autor. Considerăm că muzeele, bibliotecile și organizațiile non-guvernamentale ar trebui să beneficieze de aceeași recunoaștere ca și școlile a faptului că servesc o funcție educațională, astfel încât să fie cu adevărat libere să organizeze programe educaționale.
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.