Workshop OER la Iași

  • Posted on: 18 February 2014
  • By: Valentina Pavel

Așa cum anunțam în articolul anterior, a venit rândul Iașiului! Pe 28 februarie 2014, între 10-14 vom susține la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași un workshop pe resurse educaționale deschise. Mulțumim Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice și ELSA Iași pentru organizarea evenimentului și pentru realizarea afișului de promovare (în atașament)!

Acest atelier va fi ultimul din seria de workshop-uri și vom vorbi despre:

● ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor

● ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale

● cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca sau în operele tale

● ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele (aici vorbim și despre MOOC-uri)

Evenimentul va avea loc în Corp D, sala D1 și este adresat tuturor celor interesați - în primul rând bibliotecari, dascăli, editori și publiciști - dar și celor preocupați de libertatea publicațiilor din știință și cultură, precum și de accesul liber la informație. Ca un ghid introductiv, am redactat această broșură despre conținut deschis care va fi în curând disponibilă și în format html.
 
ApTI, alături de Fundația Soros, ANBPR, ActiveWatch, domnul profesor Mihai-Stanislav Jalobeanu și Moodle România, formează Coaliția Resurselor Educaționale Deschise, al cărui memorandum poate fi găsit aici; orice persoane sau organizații ce sprijină și promovează conceptele de acces deschis și resurse educaționale deschise în România se pot alătura.
 
Toate materialele create în cadrului proiectului de informare asupra Resurselor Educaționale Deschise sunt disponibile sub licență liberă și pot fi descărcate de pe Slideshare, Vimeo, Youtube și www.acces-deschis.ro/ro/oer.
Atasamente: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.