Scrisoare deschisă despre viitorul #ChatControl

  • Posted on: 2 July 2024
  • By: Redacția ApTI

ApTI, parte a rețelei European Digital Rights, a semnat o scrisoare deschisă care adresează viitorul pe care organiațiile semnatare și-l doresc, acum că președenția Belgiei în Consiliul Uniunii Europene a fost al patrulea mandat care a eșuat să găsească o formă a propunerii de regulament supranumită #ChatControl. Redăm aici conținutul scrisorii, tradus în limba română.

--

Declarație privind viitorul Regulamentului CSA

Big Brother-ul facturilor a 7 milioane de cetățeni români

  • Posted on: 25 June 2024
  • By: Redacția ApTI

Am trimis astazi o scrisoare deschisă, cu cereri de a acționa către Avocatul Poporului și către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Redăm aici conținutul în întregime.

Guvernul a adoptat - într-un regim de urgență total nejustificat și după o dezbatere publică care nu a existat, de fapt, - o nouă ordonanță de urgență (OUG 69/2024) care extinde sistemul e-Factura în relația cu consumatorii. Problemele principale vor fi probabil legate în special de cumpărăturile online, unde de obicei se emite o factură pentru orice achiziție online a unei persoane fizice.

Consultarea publică pe tema directivei NIS2 și răspunsul ApTI

  • Posted on: 22 May 2024
  • By: Redacția ApTI

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a deschis o consultare publică pe tema directivei NIS2, pe care această instituție o va transpune în legislația română. Am trimis un set de propuneri către Directorat și redăm aici, în întregime, conținutul poziției noastre. Consultarea consta într-un set de întrebări concrete, pe care le includem pentru context, alături de răspunsurile noastre (vom marca cu bold începutul fiecărui răspuns în parte).

Ce face ANCOM-ul cu DSA-ul: Poliția Internetului sau un mediu online sigur și fiabil, prin respectarea drepturilor fundamentale?

  • Posted on: 3 April 2024
  • By: Redacția ApTI

Împreună cu 10 alte organizații, am înaintat o scrisoare deschisă către ANCOM. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la proiectele ANCOM care ignoră impactul asupra drepturilor fundamentale și impun cerințe legale și birocratice stricte pentru categorii extrem de largi de persoane fizice și juridice. Textul integral al scrisorii este redat în acest articol.

--

Pages