alegeri

Analiza ApTI - Reclamele politice pe Facebook în contextul alegerilor locale din 2020 și impactul asupra protecției datelor personale și respectării vieții private

 • Posted on: 18 November 2020
 • By: Redacția ApTI

La Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI, ne interesează cum sunt respectate datele personale în context electoral și politic în România, astfel că am realizat o analiză pornind de la promovarea reclamelor politice pe rețelele sociale, în cadrul alegerilor locale din septembrie 2020.

Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale - câteva idei din studiul de caz din Polonia

 • Posted on: 17 November 2020
 • By: Cezara Panait

În data de 12 noiembrie 2020, Centrul pentru Jurnalism Independent a organizat webinar-ul „Când supravegherea câștigă alegeri. Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale", cu sprijinul Privacy International și susținut de către Asociația pentru Tehnologie și Internet – ApTI și Centrul pentru Inovare Publică. Tema dezbaterii a fost micro-targetarea politică în campaniile electorale, alături de Karolina Iwańska, avocată și expertă în politici publice la Fundația Panoptykon - un ONG din Varșovia care militează pentru libertate și drepturile omului în societatea supravegherii.

ApTI vă invită la evenimentul "Când supravegherea câștigă alegeri. Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale"

 • Posted on: 5 November 2020
 • By: Redacția ApTI

ApTI susține evenimentul realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul Privacy International, care va fi cuprinde o discuție pe tema micro-targetării politice în campaniile electorale, alături de Karolina Iwańska, expertă în politici publice la Panoptykon Foundation (Polonia).

Ghid pentru alegători - Întrebări frecvente privind protecția datelor personale în ziua votului - Alegeri locale 27 septembrie 2020

 • Posted on: 22 September 2020
 • By: Redacția ApTI
Toate entitățile implicate în procesul electoral în contextul alegerilor locale au obligația de a respecta legislația privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR și alte acte normative incidente - vezi finalul articolului pentru detalii). Am realizat un ghid pentru alegători, cuprinzând răspunsurile pentru cele mai uzuale întrebări pe care le-ați putea avea la alegerile locale din 27 septembrie 2020, legat de respectarea datelor personale.

Reclama politică în social media - între profilare, GDPR și efecte ascunse

 • Posted on: 21 September 2020
 • By: Cezara Panait
Subiectul respectării datelor personale și a vieții private în rețelele social media a devenit intens dezbătut în ultimii ani, fiind resimțită o mai mare conștientizare publică din partea utilizatorilor platformelor sociale cu privire la folosirea inadecvată a datelor acestora prin observarea comportamentului utilizatorului și crearea de conținut personalizat, prin reclame și anunțuri, dar și prin colectarea datelor care sunt în multe cazuri distribuite cu alte terțe părți.

Completează formularul privind datele personale în context electoral și ajută-ne să înțelegem dacă ți-au fost respectate drepturile

 • Posted on: 17 September 2020
 • By: Cezara Panait
Vrem să luăm pulsul societății românești în mediul online și expunerea unui ‘netizen’ român la reclame politice în social media sau direct în campania de alegeri locale 2020. Ajută-ne prin completarea unui formular!